Lej en trailer til din gør-det-selv flytning

Lej en trailer eller flyttetrailer, når du skal flytte selv og gerne vil gøre det billigt og effektivt. Bare rolig, det behøver ikke at være så primitivt som på billedet, for man kan leje mange fine trailere. Men hvordan er det nu lige, det er med de der trailere? Kan du selv køre med dem, og hvor kan man leje dem henne? Læs med og bliv klogere.

En trailer er ideel, når du flytter selv, og ikke har råd til eller behov for et flyttefirma. De fleste trailere er rummelige, men i langt de fleste tilfælde, vil alle ejendomme ikke kunne være i ét læs, og det vil være nødvendigt at køre flere gange. Så lej en trailer, hvis du ikke flytter så langt væk, eller det ikke betyder noget for dig at skulle køre flere gange frem og tilbage.

Hvor stor en trailer har jeg brug for?

Det er er meget svært at forudse hvor meget dine ting og møbler fylder i en trailer. Hvis du har store møbler vil de naturligvis optage en stor del af pladsen i traileren. For at danne dig et overblik kan du stille nogle flyttekasser ved siden at hinanden og måle hvor mange, der kan være i traileren i længden og bredden.

Lej en trailer der passer til dit behov. Trailere har forskellige mål, men de fleste har mål på ca. 1,5 m i bredden, 2,5 meter i længden og 1,5 m i højden, hvilket svarer til 5-6 m3. Du kan også leje trailere der større eller mindre end disse mål. De fleste trailere ligger mellem 4 m3 og 7 m3.

Vær opmærksom på, om du har møbler, der er for store til traileren. Det kan især være store sofaer, dobbeltsenge og tøjskabe. Har du møbler, der er for store til traileren, kan du overveje at leje en varevogn eller flyttebil i stedet, som ofte er lidt større.

Lej en trailer, men hvor henne?

Du kan leje en trailer overraskende mange steder. De fleste byggemarkeder og tankstationer har fast et antal trailere stående til udlejning. Også større varehuse, som fx Bilka, A-Z og Ikea har trailere til leje. Du behøver ikke at købe noget i butikkerne for at få lov til at leje en trailer hos dem, men skal blot henvende dig i deres kundeservice. Vil du være helt sikker på at der er en trailer hjemme til din flyttedag, er det en god idé at reservere på forhånd.

Hvad koster det at leje en trailer? – Gratis trailer

Lej en trailer gratis! Det er faktisk utroligt billigt, ja mange steder kan du lige frem leje en trailer helt gratis! Du skal dog huske at læse det med småt, for selvfølgelig skal butikkerne tjene noget på deres ulejlighed. Mange steder er det gratis at leje en trailer det første døgn, hvorefter man betaler et fast beløb pr. døgn.

Derudover kan det koste ekstra at reservere traileren på forhånd eller at skulle hente den uden for normal åbningstid. Husk også at afhente og aflevere trailer til aftalt tid, for ellers kan det betyder en ekstra udgift.

De fleste steder har du en ret høj selvrisiko ved leje at trailer, men du kan ofte tilkøbe en forsikring, som dækker størstedelen. Reglerne er forskellige fra sted til sted, så husk at læse alle betingelser inden du lejer.

Må jeg selv køre med en trailer?

Højst sandsynligt. Har du kørekort til kategori B (hvilket er det, de fleste billister har) må du køre med en anhænger på op til 750 kg, men din bil skal selvfølgelig være godkendt til at trække en sådan vægt. Hvis anhængeren er tungere end 750 kg, er reglen, at bilen og traileren ikke må veje mere end 3500 kg i alt.

Når du køre med en trailer, skal du huske, at der er en smule ændrede fartgrænser:

  • Max 50 km/t i byen
  • Max 70 km/t på landevejen
  • Max 80 km/t på motorvejen

Har du prøvet at leje en trailer, og hvordan var din oplevelse?

Del dette indlæg:
Pin

Skriv en kommentar

Når du kontakter os via denne formular, gemmer vi dine oplysninger og publicere navn og kommentar på siden. Vi anbefaler, at du ikke angiver følsomme personoplysninger, da de vil de blive slettet straks efter modtagelsen og din henvendelse ikke behandlet.