DIY flytning – Sådan klarer du flytningen selv

At flytte selv kan være den helt rette løsning, hvis du ikke har så mange egendele og har rig mulighed for at få hjælp fra venner og familie til flytningen. Læs om fordele og ulemper ved at flytte selv her. Det vigtigste er blot, at du planlægger i god tid og får styr på alt det praktiske, så du ikke pludselig står uforberedt på flyttedagen. Her får du nogle tips og tricks til, hvordan du styrer flytningen selv, og hvad du skal huske på selve flyttedagen.

Planlæg transporten

Når du fravælger flyttemænd og flyttefirma og vælger at flytte selv, er det vigtigt, at du får planlagt, hvordan dine møbler og egendele skal transporteres hen til dit nye hjem. En oplagt løsning er at leje en flyttebil eller en flyttetrailer.

Her skal du overveje hvor mange egendele og møbler du har, hvor store de er, og ikke mindst hvor langt de skal flyttes. Skal du kun flyttes ganske kort, kan du sagtens nøjes med en lille flyttetrailer og køre flere gange, men skal du derimod flytte langt væk er det rarest at kunne flytte alt på én gang. I så fald har du måske brug for at leje en større varevogn eller evt. flere trailere. Du kan læse mere om at leje en flyttetrailer her.

Sørg for at undersøge markedet og book/reserver din flyttebil eller flyttetrailer i god tid. Undersøg hvornår traileren/flyttebilen kan hentes, og ikke mindst hvornår den skal afleveres. Planlæg hvordan du henter traileren/flyttebilen, og få evt. en aftale med en ven eller et familiemedlem, som har kørekort eller bil med anhænger.

Få hjælp til flytningen, når du skal flytte selv

Når du skal flytte selv, er det alfa og omega at du kan få hjælp til det hårde arbejde af venner og familie. Har du ikke mulighed for dette, findes der websites, hvor man bede om eller købe tjenester, fx til flyttehjælp. Se www.denlilletjeneste.dk. Sørg for at have rigeligt med folk til at hjælpe – både for din egen og for dine medhjælperes skyld. Er man flere, går flytningen meget nemmere, og man er flere om at skiftes til de tunge løft.

Få fat i det rette udstyr til flytningen

Når man ikke har hyret et flyttefirma, kan man nemt komme til at stå i en situation, hvor man mangler noget af det flytteudstyr, som flyttemændene normalt ville have med. Når du har fået venner og familie til at hjælpe dig med flytningen, er det vigtigt, at du gør det så nemt som muligt for dem ved at få fat i det rette hjælpe-udstyr.

  • Møbelhunde / flyttehunde: Til at flytte de tunge ting er det en rigtig god idé at få fat i møbelhunde eller flyttehunde. Det er små træplader på hjul, som gør det nemt at flytte tunge ting, uden at skulle bruge så mange kræfter på selve løftet. Skal du flytte op eller ned at trapper, er de måske ikke så anvendelige, men har du tunge kommoder eller skabe som skal flyttes langt ind i boligen, kan de alligevel være gode at have.
  • Handsker: Selvom det ikke virker så hårdt at flytte nogle papkasser, kan det slide rigtig hårdt på hænder og fingre, og handsker er derfor en rigtig god idé. De har to basale funktioner: Dels beskytter de fingrene, så man undgår mærker fra tunge flyttekasser. Og dels giver de et bedre greb, så det er nemmere at løfte de tunge og lidt uhandy ting. Ofte har flyttehandsker et lag gummi på handfladen, som gør det meget nemmere at få et godt greb, når der skal flyttes.
  • Flyttetæpper: Der kan være tilfælde, hvor man er nødt til at trække møbler hen over gulvet, og i sådanne tilfælde er gode flyttetæpper helt perfekte. Med en flyttetæppe under et tungt møbel, kan det skubbes de sidste 20 cm ind til væggen uden af ridse gulvet. Tæpperne er også gode til at beskytte sarte ting, som glasbordplader eller lignende.

Husk proviant til dine flyttehjælpere

Når dine venner og familie har været så søde at hjælpe dig med flytningen, er det vigtigt, at du opvarter dem og sørger for, at dagen bliver så behagelig som muligt. Sørg for snacks og proviant i løbet af dagen og spis dem af, gerne både før og efter flytningen.

Arrangere et lille sted i boligen, hvor der er lidt snacks i form af frugt, slik, sodavand og vand – kolde og gerne på køl. Det er vigtigt at holde styr på væskebalancen, når man arbejder hårdt, og lidt slik og snacks kan sørge for, at man ikke går kold midt i alt det hårde arbejde.

Når flytningen er afsluttet, bør du som tak for hjælpen sørge for mad til dine trætte flyttehjælpere. Du kan fx bage pølsehorn, pizzasnegle eller andet på forhånd, som er nemt og hurtigt at varme op og servere. Ellers kan du på forhånd undersøge, hvor der ligger et pizzeria eller sandwich-sted og bestille mad, som blot skal afhentes.

Når du er kommet godt på plads i dit nye hjem, er det altid god stil at invitere dine flyttehjælpere til en indflytningsfest.

Del dette indlæg:
Pin

Skriv en kommentar

Når du kontakter os via denne formular, gemmer vi dine oplysninger og publicere navn og kommentar på siden. Vi anbefaler, at du ikke angiver følsomme personoplysninger, da de vil de blive slettet straks efter modtagelsen og din henvendelse ikke behandlet.