Skal du flytte selv eller bestille et flyttefirma?

Når du skal planlægge din flytning er et af de vigtigste områder at overveje selve logistikken omkring flytningen. Skal du flytte selv eller skal du hyre et flyttefirma til at gøre en del af arbejdet? Læs herunder om fordele og ulemper ved de to forskellige måder at flytte på.

Om det er bedst at flytte selv eller hyre et flyttefirma eller flyttemand, vil være forskellig fra flytning til flytning og fra person til person. Der er mange ting, du skal overveje, når du vælger mellem de to måder at flytte på. Når du skal vælge er det en god idé at overveje og tage hensyn til følgende: økonomi, tidsforbrug, distancen du skal flytte, mængden af ting du skal flytte, hvor mange etager du skal flytte og muligheden for at få hjælp fra venner og familie.

Når du bestiller et flyttefirma til at flytte for dig, vil de typisk stille med et par stærke flyttemænd og en flyttebil med god plads til alle dine ting. Vilkårene for flytningen og hvor meget du selv skal/kan hjælpe til vil være meget forskelligt fra flyttefirma til flyttefirma, så de nærmere omstændigheder bør du undersøge ved det enkelte firma. Læs mere om at finde et billigt flyttefirma.

Når du selv står for flytningen skal du overveje om du selv kan eller få nogle til at hjælpe dig med at bære flyttekasserne og arrangere logistik fx i form af leje en varevogn eller en flyttetrailer. Her skal du selv have arbejdshandskerne på, men sparer til gengæld en del penge. Læs mere om at flytte selv.

Der er en lang række fordele og ulemper ved de to forskellige måder at flytte på.

Vælg et flyttefirma hvis:

 • Du har mange tunge ting, som du gerne vil have hjælp til at bære, og ikke selv kan/vil bære så meget.
 • Du har mange ejendele som ikke kan være i en varevogn eller flyttetrailer.
 • Det ikke betyder så meget at flytningen bliver en smule dyrere.
 • Du har dyre og værdifulde ejendele, som du gerne vil have dækket af flyttefirmaets forsikring under transporten. De har stor erfaring med at flytte stort set alt.
 • Du skal flytte langt væk og derfor gerne vil flytte alle dine ting på én gang og ikke behøve at køre flere gange imellem den nye og gamle bopæl.
 • Du ikke vil eller har mulighed for at bede venner og familie om hjælp til flytningen.
 • Du flytter fra eller til en bolig i flere etagers højde uden elevator, hvor det vil være svært selv at bære alle ting op og ned af trapperne.
 • Du helst vil slippe for så meget af arbejdet som muligt og gerne vil have det overstået hurtigst muligt.

Vælg af flytte selv hvis:

 • Du kun har få eller ingen særligt tunge møbler.
 • Du har få ejendele som godt kan pakkes i en varevogn eller flyttetrailer.
 • Du gerne vil spare så mange penge som muligt for flytningen, og gerne selv arbejder lidt hårdere mod at få en billig flytning.
 • Du flytter en kort afstand og derfor nemt kan køre flere gange mellem den nye og gamle bolig.
 • Du kan få hjælp fra venner og familie på selve flyttedagen til at bære møbler og flyttekasser.
 • Din nye og gamle bolig er let tilgængelig uden mange og stejle trapper.

Lige gyldigt hvilken måde at flytte på, du vælger, er det altid en rigtig god idé at alliere sig med venner og familie til at hjælpe på selve dagen. Der vil altid være mere at gøre og mere at flytte end man umiddelbart regner med, og flere hænder er altid en stor hjælp på flyttedagen.

Hvordan foretrækker du at flytte, og hvad gjorde du ved din seneste flytning? Giv gerne en kommentar med nedenfor.

Del dette indlæg:
Pin

Skriv en kommentar

Når du kontakter os via denne formular, gemmer vi dine oplysninger og publicere navn og kommentar på siden. Vi anbefaler, at du ikke angiver følsomme personoplysninger, da de vil de blive slettet straks efter modtagelsen og din henvendelse ikke behandlet.