Find det bedste flyttefirma til din flytning

Der kan være mange udfordringer i forbindelse med en flytning, og selve transporten, logistikken og håndteringen af flyttegodset er en af de større. Derfor kan det være en god idé at få hjælp fra et flyttefirma, som både kan spare dig for tid og en masse tunge løft. At finde et flyttefirma kan dog være lidt en jungle, så her får du lidt tips til hvor du finder et flyttefirma og hvad du skal være opmærksom på.

Når du skal flytte kan du vælge at flytte selv eller at hyre et flyttefirma til jobbet. Der er både fordele og ulemper ved de to flytteformer, og inden du bestemmer dig for et flyttefirma bør du overveje hvad der bedst for dig. Læs mere om at flytte selv eller leje flyttefirma.

Find et godt og billigt flyttefirma

Når du har bestemt dig for at hyre et flyttefirma til din flytning, skal du i gang med at finde ud af hvilket flyttefirma, der skal hjælpe dig. Der er utroligt mange firmaer at vælge imellem, og der er flere ting, du skal overveje i forbindelse med valg af flyttefirma. Du skal gøre dig klart, hvad der er vigtigt for dig, fx:

 • At det er et billigt flyttefirma.
 • At de kan håndtere særlig genstande (hvis du har særligt store, tunge eller skrøbelige møbler).
 • At de har et godt omdømme og gode anbefaleringer fra nogle du kender.
 • Deres faciliteter og antal flyttemænd, de kan stille til rådighed.
 • Hvor meget flyttefirmaet kan hjælpe, fx om de hjælper med nedpakning.

Der findes mange flyttefirmaer, og det skyldes, at det ikke kræver nogle særlige forudsætninger at starte et flyttefirma. Inden du hyrer et flyttefirma, skal du sikre dig, at firmaet har klare forretningsbetingelser. Vil du være helt sikker på kvaliteten, bør du vælge et flyttefirma, som er organiseret under Dansk Møbeltransport Forening. For medlemmer af Dansk Møbeltransport Forening er der en række krav til bl.a. flyttemændenes uddannelse, flyttebilernes stand og firmaets forsikring under flytningen.

Indhent tilbud på flyttefirma

Et flyttefirma kan være en dyr fornøjelse, men prisen er forskelligt fra flytning til flytning og afhænger primært af, hvor stor en bolig du flytter fra, hvilke etage din nye og gamle bopæl ligger på, og ikke mindst hvor langt du skal flytte og hvor lang/kort parkeringsafstanden er.

Priserne kan variere meget fra firma til firma, og du bør derfor indhente flere tilbud, inden du indgår en aftale. Søger du lokale flyttefirmaer, kan du ofte finde annoncer i den lokale avis. Ellers findes der flere online services, hvor du gratis kan få tilsendt tilbud fra forskellige flyttefirmaer:

Når du indhenter tilbud, er det vigtigt, at du beskriver din bolig og din flytning så præcist som muligt. Ellers risikerer du blot en flytning, som ender med at blive dyrere, end du troede. Fortæl hvis du har særligt store, tunge eller dyre genstande, som skal flyttes og lav en vurdering af, hvor mange flyttekasser du skal bruge.

Vælg ikke det billigste flyttefirma – skjulte udgifter

Billigt er godt, og umiddelbart er de fleste interesseret i at flytningen bliver så billig som muligt, men det er ikke altid den bedste løsning at vælge det billigste firma. Ved de billigste tilbud vil der ofte være færre faciliteter, mindre bil, færre flyttemænd og større krav til en medhjælpende hånd under flytningen.

Inden du indgår en aftale med et billigt flyttefirma, bør du undersøge mulige ekstraudgifter, der kan blive lagt oven i deres tilbudspris. Det kan fx være:

 • Moms – vær sikker på at den pris du har fået oplyst er inklusiv moms
 • Tillæg for ekstra store eller tunge ting, fx et klaver eller tung fitnessmaskine.
 • Timepris – er der fastsat et bestemt antal timer, og hvad er timeprisen hvis antallet overskrides?
 • Tillæg for trapper til og fra din nye og gamle bolig.
 • Tillæg for kælder eller loftrum
 • Tillæg for kørte kilometer mellem dine to boliger og evt. forlængelse af rejsetiden pga. kø på vejen
 • Tillæg for flytning i weekenden eller uden for normal arbejdstid.
 • Evt. brotillæg og parkeringsafgift.

Undgå skrækhistorierne

Sørg for at læse alle betingelser grundigt igennem , inden du takker ja til et flyttefirmas tilbud. Få godkendt og besvaret alle spørgsmål du må have i god tid inden flytningen. Sørg for at der er sikre retningslinjer for hvad der sker, hvis noget går i stykker under transporten eller flytning. Hvem står til ansvar, og hvilken forsikring kan i givet vis dække uheldet?

En mundtlig aftale er i princippet lige så bindende som en skriftlig, men blot utrolig svær at bevise, hvis der skulle opstå en konflikt. Sørg derfor for at have alle aftaler og betingelser på skrift. Har du bestilt flytningen i god tid i forvejen, bør du ringe til flyttefirmaet 1-2 uger før flytningen for at få bekræftet aftalen igen.

Har du selv gode eller dårlige erfaringer og hvilke råd vil du give videre til andre, som skal vælge et flyttefirma?

Del dette indlæg:
Pin

Skriv en kommentar

Når du kontakter os via denne formular, gemmer vi dine oplysninger og publicere navn og kommentar på siden. Vi anbefaler, at du ikke angiver følsomme personoplysninger, da de vil de blive slettet straks efter modtagelsen og din henvendelse ikke behandlet.